28 enero 2008

NOVA VIA A PERLES:

Fa uns dies, vem anar a Perles amb el Parce a obrir algo. El resultat va ser la via DELS SENSE PAPERS, 150m ED. Us penjo la topo que s'ha currat el mestre, era la 1º via que obriem junts i ha quedat pràcticament desequipada; una baga sabinera per marcar via, i un pont de roca a la travesia del tercer llarg. Tot i això la via es segueix bé, és molt lògica.



El primer llarg el va obrir el Lluís, i transcorre per una vira en diagonal a l'esquerra, l'entrada és un passet de V+, que ara ha quedat protegit amb una baga sabiner llarga. Per sortir de la vira, haurem d'aprofitar unes repissilles de peus bons per desprepar un parell de passos en diagonal i trobar alguns cantells que ens perrmeten incorporar-nos i sortir a la caça de la sabina. El pas queda de 6a+ i 40 metres el llarg.

Jo sortint del passet abans d'arribar a la primera reunió



El següent llarg, que teòricament hauria de ser una mica de tràmit per arribar a la xemeneia, acaba sent el més xungo. Començo pujant un parel d'esglaons fàcils per travessar a un jardinet i anar a buscar una petita fisura, clavo un universal a caldo i començo a pujar decidit per no petarme, acabo agafant una sabina gairebé al límt i surto pitan a muntar reunió. Com es nota això d'anar carregat amb taladre i claus! Acabarà com a 6b, roca excelent i obligat. 30 metres.

A la meitat de la xemeneia i sortint cap a buscar el diedre de corall a la dreta.





En principi li tocaria al Parce, però com a bon samarità em deixa la xemeneia per mi. Començo a tirar, la roca és excelent i puc ficar un camalot mitjà per evitar el factor2. Tiro uns metres fins al final i ja sortint coloco l'altre mitjà, just abans de pasar per sota un gran bloc i sortir en una repiseta. Segueixo en travesia a la dreta (pont de roca) i m'enfilo fins a una sabina on i neix un fantàstic diedre fisurat, que em porta directament a una altre repisa on muntar Reunió. Hi ha una sabina, però millor muntar-la a friends a sobre del gendarmerillu. 6a+ 45m.

El proper llarg l'obre el Lluis, i va just a la dreta de l'últim de la Balena. És un llarg que vas navegant per plaques més o menys fàcils i compactes. Hi ha un passet per sortir de la R. L'Edu també havia sortit més o menys per on va alguna vegada, mentres obrien la Balena. Uns 35m i V el pas de sortida, la resta de IV.



Rapelem per la Balena balanca i el petit príncep, en 30, 35 i 50 volats, força escpectecular per els que ens fa por rapelar.
A dalt una autofoto del Parce amb el triangle de la Fragua i la lluna de fons.

Espero que si algú es decideix a repetir-la la disfruti, i si m'ho diu, té la birra pagada quan vulgui. I si vol algo més de info demaneu, tot i que la topo es prou clara.

SALUT I TÀPIA

10 comentarios:

Pura vida dijo...

Ei Ramon!

Osti es veu guapa! Només per anar a fer la xemeneia ja m'hi enfilaria!

Enhorabona per la feina!
Salut

marsi

Miquel Sabadell dijo...

felicitats per l'obertura! ja en tinc dues per repetir a la zona..La del Edu i la vostre...
salut i molta tapia!

Ramon Maeso dijo...

Ei bous, pos ja ho sabeu, avore qui fa la 1º!

Són fàcilment encadenables les dos en el dia, están al costat una de l'altre, a més de ser ràpides i senzilles.

La de l'Edu és bona, està més arregladeta i s'ha d'apretar si es vol encadenar tot,la linia esta molt ben trobada; encanvi la nostre és més obligada i clàssica.

Amb els dos ens coneixem i mai em trepat junts, si teniu temps entre setmana ja ho sabeu, només heu de dixar un post xki.

salut tapieros

Anónimo dijo...

Ramon no es poden obrir les fotos ni es veuen en miniatura(???????)

Llorenç dijo...

ostres Ramon! felicitats!!

bona via!!! i currada! com apreten els graus!!!

llestima ja que suposo que son tots obligats no? ....lestima..si es així crec que mai la farem!!!je je je!!!

bona feina! es veu molt guapa la fisura!

Xavi dijo...

Hola Ramon, felicitats per la obertura! No fa gaire vem repetir la "Morsa Chuan" del Rául i ja ens vem fixar amb la xemeneia i la zona aquesta, es veia prou interessant. La posaré a la llista de vies pendents.
Salutacions!!!

edunz dijo...

caxundena titu, que jo tampoc puc veure les fotiquis... axò de la ofimàtica no és lo meu. Va, que així vuré si vau passar pel mateix lloc en el darrer llarg... :)

ei, i mirat el post del xavi a meu blog sobre la nova via de la bucòlica.... si que vam fer la primera repetició sembla

salut bous, i felicitats!! (empanats!! :))

Ramon Maeso dijo...

BONES BOUS.

he tornat a pujar les fotos i publicar la entrada, crec q ara ja o podeu veure tot.

La via no és tota obligada, segurament hi han pasos ascakejables amb artifo, peró no és recomanable, el 6b és lo més obligat xq es placa i no es pot protegir, quedaria A3 de gantxos i no crec q t'interessi, je,je.

Millor la morsachuan de la dreta o la balaena de l'esquerra, están més equipadetes, tot i q s'ha de donar el callo igual.

Xavi, a la dreta de la Morsachauani esquerra de la fdragua, hi ha una linia, diedre arc d'esquerres al principi, bombet i fisureta, hi ha un spit del 10 força vell. Saps de kina via et parlo? no la tinc controlada ni ressenyada, ¿?

Edu, no hi ha cap fotiki d l'ultim llarrg, peró 2 metres a la dreta o 2 a la esquerra, segur vam passar pel mateix lloc, una diedre acanalat super evident, faltaria més bou!

Edu, anem un dia al costat a currar-nos els sostres, jo crec q tbé sortirà al dia si nem x feina. Tinc el dit rebentat d'ahir, vaia empanat q sóc.

TÀPIA I SALUT X TOTS!

edunz dijo...

ramonet! ara és veuen bé les imatges, puta mare. Wapa la xemeneia. Tiu, pua lo del dit, això és pq tens un martell massa bò, o el vent que feia... recorda de fer allò que et vaig dir pq se't passi! :)

Ramon Maeso dijo...

Bou, no te contestat l'sms,
avui a partir del migsdia estartem pel cargolaire o per calders, provant els nostres projects, si vols apuntar-te ja sas bou,

i pel find en principi dma nem roca alta amb el kim, pe diumnge encara no ho sé, es podria nar bucolica o perrles si vols.

salut i tapia