26 septiembre 2007

MALLOS DE RIGLOS

Aquest agost, després de tornar dels periples per Ordesa i el Midi, i com que les previsions eren dolentes, vam decidir anar-nos-en cap a Riglos amb el Guillem i el Marti. El Kiku havia marxat amb el Willow cap a Gredos, y tot i que anavem molt fanatics de granit, només teniem dos dies complerts per escalar.Cap del tres hi havia estat abans per los mallos, i a cap ens feia especial il.lusió. Però tot i així no teniem gaires més opcions.

Un cop allà, ja ens vem endur la 1º sorpresa en veure'ls i ens van agradar més a simple vista que en qualsevol fotografia que haguéssim vist. No es com Ordesa peró val la pena. El conjunt que formen es força espectacular, i el filo de cuchillo em va cautivar. Vam anar cap a peu de via, avore quina pinta feia la roca, abans que se'ns fés fosc.


Foto: algu rapelant el puro ens va donar la benvinguda



Vam anar cap al bar del Toño, a mirar alguna topo i parlar amb algú, a veure que ens recomanaven. La idea era fer dos vies cada dia, i així aprofitar el dia. Vam decantar-nos per començar amb la carrnavalada al pisón i després algu per los volaos tipus chooper o aixi.

El matí següent en vam llevar amb la calma i cap al pisón.
La carnavalada són uns 300metres amb parabolts cada metre i mig, obliga Vº i surt 7a+/b en lliure. Ens vam repartir els llargs, el Marti començava, i arribava fins l'entosta de la R3. Fins aqui ens va sortir a tots en lliure. A partir d'aqui ja començava a tibar més i tocava el llarg dur, que el va fer el Guillem a vista amb relativa facilitat. El proper llarrg, també de VIIº grau li va tornar a atacar ell. A partir d'aqui li començo a tirar jo de primer, suposant que hem falten tres llargs de 6a.
Al final empalmant els dos primers surt un bon 6c+, i després un 6b+ sortint per una variant. A la topo del Luicy i marca com a 6a, peró crec que es va equivocar o va fer un Ao i no se'n recorda o algo. No entenc aquesta diferencia tan bestia de graus.


Guillem al llarg clau de la Carnavalada, autèntic camp de patates!!!



Baixar d'allà no ens va ser facil, ja que anavem bastant perduts i fotia un vent de mil dimonis. Va tardar més del conte i al arribar a baix teniem una gana de deu, aixi que vam menjar algo al cotxe i una mica de friki per aprofitar.

El dia seguent teniem clarísim que haviem de fer dos vies, i una havia de ser la fiesta o la zulu. Ens vam decidir per l'opció més facil, i vam atacar-li a la Zulu. O aixó creiem. Resulta que ens vam encigalar i vam començar massa a l'esquerra, en una atre via que enkara no se quina és. Després d'un vuelo del marti (es va endur un bolo cap a casa) i suar més del conte, el guillem va poder retrobar la via. Al arribar a la R compartida de sobre l'entosta, crec que erem unes 7 o 8 persones, escandalós. A partir d'aqui vaig començar a tirar jo al 6b, que empalmat amb el de sobre queda un bon 6c, acaban amb una trave d'esquerres que va poder amb mi. Entre la pilaka que fa falta i el fregament estava com un puto xaiot. Dede aqui, una R bastant volada, vaig fer el meu ultim llarg, també de 6b o així. A partir d'aqui era l'hora del guillem, ja que li tenia forces ganes. El llarg clau es pura pila fins al final, amb un pas entremig a l'alçada d'una buitrera. L'ultim tram, peró, amaga un pas a bloc que pot amb els més optimistes. És dificil de intuir a vista, i després de 30 o 40 metres desplomats, arribes com una botifarra. S'ho va estar mirant una estona, ho va provar, pero va volar.


Guillem arribant a una R a la Zulu Demente:



Al cim una barrita ràpida, una express de regal pel Bouot i cap avall. A mesura que baixavem cada cop em feia mes pal de tornar a pujar, són uns 40minuts, po al passar pel peu de via em vaig decidir i vam anar amunt.

Com a segona opció vam fer la moskitos, una classica més fácil, maxim VIº. Primer vaig atacar jo fins la 2º R, i tot seguit el guillem fin la 4º, a l'entosta. D'aqui li vaig tornar a tirar fina al "Trono", una formació característica de calcari, amb 60 s'arriba just. Ens quedaven dos llargs més, els dos de 6b, i una trepada al cim.

Vam estar dormint al apeadero dels ferrocates, i de puta mare. L'anydemà a les 11 entraven a kurrar i ens vem haver de llevar d'hora. Uns dies bastants frikis per fer pila també van bé de tant en tant.

7 comentarios:

PGB dijo...

Joer, quin pilamen tantes vies en tants pocs dies!

El Guillem es el bombero? Que te furgo i una novia amb un nom raro (que ara no recordo).

Esteu molt bous!

Ramon Maeso dijo...

Que va Pere, currava de güaita i no te ni furgo ni novia (crec). Vam anar amb un corsilla que es va poortar com un campeon.
Pensa que alla invita molt a fer més d'una via al dia, apurant crec que se'n poden arribar a fer tres.
Crec q serà l'ojectiu del proper cop, je,je.

Segurament a tu t'agradaria, les vies están reequipades amb parabolts i tenen moltíssim ambient, llastima que estigui tant sobat tot.
Hi han moltíssimes vies, i de tots els graus i colors.

A més és molt còmode tot, del cotxe a la via hi han entre 2 i 20 minuts, rollo friki. I pots dormir bé a l'apeadero.

si tens l'oportunitat, no dubtis en anar-hi

salut i tapia

marsi dijo...

Iepale!

Ens tornem a trobar aquest cop per la xarxa! Ja t'aniré seguint...
Pues el kiko no va fer pas en lliure el tram de sortida el sostre; ni tampoc els flanquejos del següent llarg.

A recuperar-se i a seguir tibant!

PGB dijo...

Si... a Riglos vull anar-hi, algun dia que tingui temps, company i valentia! :P

Ese corsa! :D

Piju dijo...

Aupa!, bon estreno a Riglos!,
La carnavalada tot i ser clàssica no deixa de sorpendre.
Deu n’hi dor 2 vies a la Visera en el dia.
La próxima feu la Fiesta, mes guapa i mantinguda que la Zulú i el Rotpunk es bastant mes assequible
Vinga endavant amb el blog!

Ramon Maeso dijo...

El proper cop que hi vagi, depenen del company@, peró la Rabadà i la Fiesta crec que són imprescindibles.

Em molaria molt anar a provar la Sanchez-carrillo, cec que encara no està encadenada i diuen que va pel 7b o així. Obliga 6a/A2 i no sembla gaire repetida.

Tbé ha de ser la hostia la trilogia de alpinismo deportivo, tulum, i ley del guerrero. Crec q totes de VIIº grau obligat, i seguros i roca a tenir en compte... buff. UN altre repte a la motxila.


salut i tapia

Unknown dijo...

Ei bones!

Doncs tio ja estas trigant! La via molt guapa! Però potser em va agradar més el diedre CADE del Centenar! Es més fàcil també!
Pel tema que dius d'empalmar, nosaltres no vam empalmar res però potser seria factible empalmar el llarg 2 amb el 3. El tres és curtet (20 metres). El 4t i el 5é ho veig més dificils.
Anem xerrant fiera